Auto te water, bestuurder mogelijk onder invloed

Auto te water, bestuurder mogelijk onder invloed

Geplaatst op 12 maart 2023, om 07:46 uur

EINDHOVEN – Bij een ongeval op de N2 bij de afrit Eindhoven Airport is zaterdagavond een auto te water geraakt.

Volgens een getuige die achter de auto aanreed, zou de auto spontaan van de weg zijn geraakt en op de kop in een volle sloot tot stilstand zijn gekomen. De bestuurder van de auto overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle.

Ter plaatse werd een blaastest van de bestuurder afgenomen. Hieruit bleek dat volgens het indicatieapparaat de bestuurder mogelijk te veel had gedronken. De politie is meegegaan naar het ziekenhuis voor het afnemen van een bloedproef.

Tijdens de berging van de auto moesten enkele spullen van de overkant van de sloot gehaald worden. Hier was een ladder voor nodig. De KMAR heeft hierop een assistentieverzoek ingediend bij de brandweer van de Koninklijke Luchtmacht. Deze zijn met een tankautospuit ter plaatse gekomen om de spullen naar de overkant te brengen. De afrit was tijdens het afhandelen van het ongeval afgesloten.

Foto’s: Dave Hendriks