Opvang geschokt na overlijden kindje

Opvang geschokt na overlijden kindje

Geplaatst op 11 maart 2023, om 20:17 uur

ARNHEM – Op kinderopvang De Toverburcht in Arnhem is vrijdagmiddag een kindje overleden na een medisch incident. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd, maar er wordt onderzoek gedaan.

Hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter, waren ter plaatse, maar konden het kindje niet redden. De Stichting Kinderopvang Arnhem (SKAR), waar De Toverburcht onder valt, heeft de ouders van het kindje op de hoogte gebracht en biedt ondersteuning aan medewerkers en ouders. “We hebben de ouders gisteren met groot verdriet moeten mededelen dat hun kindje op deze locatie is overleden. Onze eerste zorg gaat uit naar hen, naar de kinderen en naar onze collega’s”, zegt de woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

De locatie blijft maandag gesloten vanwege de impact van het incident. “Vanwege de impact die dit incident op iedereen heeft. We laten de ouders zo snel mogelijk weten hoe de situatie dinsdag zal zijn”, zegt de woordvoerder.

Eerder meldde de politie dat het ging om een kind op de basisschool, maar het blijkt nu te gaan om de kinderopvang.