Gasexplosie in appartementencomplex, hulpdiensten groots gealarmeerd

Gasexplosie in appartementencomplex, hulpdiensten groots gealarmeerd

Geplaatst op 11 maart 2023, om 18:46 uur

OOSTERWOLDE – In het Friese dorp Oosterwolde is zaterdagavond een explosie geweest in een flatgebouw, vermoedelijk een gasexplosie. Een persoon is gewond geraakt en is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Diegene heeft brandwonden opgelopen. Bewoners van het complex aan de Gijenham moesten worden geëvacueerd.

In totaal gaat het om zo’n twintig bewoners van diverse woningen in het pand. Zij zijn overgebracht naar het gemeentehuis. Er wordt nog bekeken waar ze de nacht zullen doorbrengen. In een van de woningen is nog een kat aanwezig en er zijn nog enkele andere huisdieren in de flats. Daarom is de dierenambulance ter plekke.

Door de explosie in de woning op de hoogste verdieping van de flat zijn scheuren in de zijmuur ontstaan. De brandweer spreekt van een “ernstige beschadiging”. De woning is aangemerkt als plaats delict omdat onderzocht moet worden wat er is gebeurd. De bewoners van de woning worden gehoord. De oorzaak van de vermoedelijke gasexplosie is niet duidelijk.

De explosie was te horen in de omgeving, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Foto’s: Zo-Nieuws.nl

Foto’s: Zo-Nieuws.nl