Slachtoffer dodelijk ongeluk met vrachtwagen is 12-jarige jongen

Slachtoffer dodelijk ongeluk met vrachtwagen is 12-jarige jongen

Geplaatst op 10 maart 2023, om 11:44 uur

LEIDERDORP – De fietser die vrijdagochtend om het leven kwam bij een ongeluk met een vrachtwagen op de Rietschans in Leiderdorp is een 12-jarige jongen, meldt de politie.

Rond 10:00 uur vond het ongeluk plaats. Een getuigen vertelde tegen Omroep West dat hij een vrachtwagen hoorde toeteren, gevolgd door een klap. ‘Daarna ben ik snel naar buiten gegaan en is er met 112 gebeld.’ Hierop rukten de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, met spoed uit. Ondanks de snelle inzet kwam de hulp te laat en overleed het slachtoffer ter plekke.

Afgesloten
Na het ongeval werd de weg tussen de Engelendaal en de Touwbaan afgesloten voor verkeer en over het stoffelijk overschot werd een tent geplaatst. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Middelbare school
Het ongeluk vond plaats in de buurt van een middelbare school. Meerdere leerlingen zagen het ongeluk gebeuren en zijn door de politie opgevangen in het gebouw. Voor de leerlingen is slachtofferhulp ingeschakeld.