Burgemeester: bewondering voor inwoners om hulp aan politie

Burgemeester: bewondering voor inwoners om hulp aan politie

Geplaatst op 10 maart 2023, om 08:39 uur

RIJSBERGEN – Burgemeester Joyce Vermue heeft “enorme bewondering” voor de inwoners van Rijsbergen vanwege de hulp die zij donderdagavond geboden hebben bij de klopjacht op drie verdachten van een overval die zich in het dorp ophielden. Vermue zei dat in het NOS Radio 1 Journaal.

Na de overval op een wapenwinkel in België zette de politie de achtervolging in op de auto met de daders. In Rijsbergen lieten de overvallers hun auto achter. Een van de 19-jarige mannen werd direct opgepakt. De twee anderen vluchtten te voet verder, ook nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost. Zij werden later aangehouden.

De politie sloot het dorp daarop af. Bewoners werden opgeroepen om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Buurtbewoners zeiden tegen BN DeStem dat ze een van de verdachten door een tuin zagen rennen, nadat hij uit een kliko was geklommen.

Het dorp was gevraagd uit te kijken naar de overvallers. Na die oproep kwamen vanuit het hele dorp meldingen binnen waardoor uiteindelijk de verdachten aangehouden konden worden, vertelt Vermue.

Volgens de burgemeester heeft de actie “de nodige impact” gehad op de inwoners. Vrijdagmiddag is er een moment waarop ze kunnen napraten over de gebeurtenissen. Ook Vermue is daarbij aanwezig.