Grote brand in woonboerderij uit 1807

Grote brand in woonboerderij uit 1807

Geplaatst op 9 maart 2023, om 21:08 uur

DWINGELOO – In een boerderij aan de Lheebroek in Dwingeloo (Drenthe) is donderdagavond brand uitgebroken.

Rond 19:00 uur werd de brand ontdekt. Het vuur zou ontstaan zijn op de zolder van een boerderij uit 1807 die gedekt is met een rietenkap.
De brandweer schaalde direct op naar middel brand en binnen tien minuten naar grote brand. Daarbij werden meerdere tankautospuiten en een hoogwerker gealarmeerd. Ter plaatse bleek de brand uitslaand te zijn bovenuit het dak bij de riet gedekte woonboerderij. Brandweerlieden zijn bezig met het blussen van het vuur. Door grote vuurbelasting moet de boerderij met 3 wooneenheden helaas als verloren worden beschouwt

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe hebben bewoners de woonboerderij tijdig kunnen verlaten. Niemand is gewond geraakt. De veiligheidsregio adviseert omwonenden die last hebben van de rook om hun ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen.

De straat is vanwege de brand volledig afgesloten, de politie regelt het verkeer.

Foto’s: Persbureau Drenthe