Explosief gevonden tussen in beslag genomen goederen op politiebureau

Explosief gevonden tussen in beslag genomen goederen op politiebureau

Geplaatst op 9 maart 2023, om 19:35 uur

AMSTERDAM– De politie in Amsterdam heeft donderdagmiddag op het bureau aan de Kabelweg, in de wijk Sloterdijk, een explosief aangetroffen. Het voorwerp zat in een pakket tussen goederen die eerder ergens in beslag waren genomen en naar het politiebureau waren gebracht, zegt een woordvoerder van de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief meegenomen en in de buurt van het voormalige dorp Ruigoord tot ontploffing gebracht.

Agenten ontdekten het explosief toen ze het pakket wilden uitpakken. Twee etages van het politiebureau werden ontruimd, terwijl de EOD onderzoek deed. Inmiddels is het volledige bureau weer in gebruik.

Foto’s: Michel van Bergen

 

Door: ANP