Woning waar vuurwerkbom ontplofte gesloten

Woning waar vuurwerkbom ontplofte gesloten

Geplaatst op 7 maart 2023, om 11:39 uur

IJSSELSTEIN – De woning aan de Italiëlaan in IJsselstein waar maandagavond een vuurwerkbom is afgegaan, is per direct gesloten door burgemeester Patrick van Domburg, dat zegt de gemeente op dinsdag.

Ook worden er uit voorzorg camera’s in het Europakwartier rond de Italiëlaan opgehangen. Er zijn geen directe aanwijzingen dat er nog zo’n incident zal plaatsvinden, maar de politie kan de kans niet uitsluiten, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Ik neem die maatregel om de rust in de straat en de buurt terug te brengen”, aldus de burgemeester.

Eerder op maandag was er poging tot brandstichting in een woning aan de nabijgelegen Spanjestraat met hetzelfde huisnummer als de woning aan de Italiëlaan. Of er een verband is tussen de twee incidenten kon de politie niet zeggen. In beide gevallen wordt een verdachte gezocht van rond de 16 jaar. Of het om dezelfde persoon gaat, is volgens de politie nog niet duidelijk.

Door: ANP