Winterse buien op komst met kans op sneeuw

Winterse buien op komst met kans op sneeuw

Geplaatst op 2 maart 2023, om 13:55 uur

GELDERLAND – Na het weekend kan een deel van onze provincie te maken krijgen met sneeuw. Weerplaza meldt dat er veel koude lucht onze kant opkomt en dat het winterse neerslag met zich mee brengt.

De weersverandering zet zich vanaf zondag in. Tot die tijd blijft het rond de 8 graden en blijft het overwegend droog. De wisselvalligheid start zondag doordat de wind gaat draaien naar het noordwesten en neemt in kracht toe.

Sneeuw in de nacht
De meteoroloog Wouter van Bernebeek meldt de wind koud genoeg is voor ‘winterse neerslag’. Daar voegt hij aan toe dat we last krijgen van hagel, natte sneeuw en in de nachten misschien ook wel eens echte sneeuw. Bernebeek sluit niet uit dat het hier en daar wit en glad kan worden in Gelderland.

20 procent kans
De kans op sneeuw is het grootst tussen dinsdag en donderdag, omdat de winterse buien dan hun hoogtepunt bereiken. De kans op een sneeuwdek in de nachten en vroege ochtenden is dan zo’n 20 procent, zegt Weerplaza.