Nederlands meisje (9) neergestoken in Zweden

Nederlands meisje (9) neergestoken in Zweden

Geplaatst op 2 maart 2023, om 19:44 uur

BUITENLAND – In het centrum van de Zweedse stad Göteborg is op klaarlichte dag een 9-jarig meisje neergestoken. Ze zou in haar buik gestoken zijn en ligt inmiddels in stabiele toestand in het ziekenhuis. Volgens een vriend van de familie van het meisje, die sprak met De Telegraaf, is het slachtoffer een Nederlands meisje uit Amsterdam dat op bezoek was bij familie in Zweden.

De verdachte, die volgens Zweedse media rond de 30 jaar is, werd vastgehouden door passanten en later overgedragen aan de politie. Die zette tevens de plaats delict in de Brunnsparken af en startte een onderzoek. Vooralsnog zien zij geen verband tussen de dader en het slachtoffer en tasten zij qua motief nog in het duister.

Volgens Zweedse media is de verdachte wel bekend bij de instanties. Enkele familieleden van het meisje zouden ook lichtgewond zijn geraakt toen ze het meisje wilden beschermen. Zij zijn met het meisje meegegaan naar het ziekenhuis.

Door: ANP