Vier oplichters opgepakt die zich voordeden als bankmedewerkers

Vier oplichters opgepakt die zich voordeden als bankmedewerkers

Geplaatst op 1 maart 2023, om 11:41 uur

ROTTERDAM – Vier mensen zijn aangehouden op verdenking van oplichting waarbij ruim 50.000 euro afhandig is gemaakt, meldt de politie woensdag. Twee mannen van 22 en een van 19 zijn maandag gearresteerd in drie verschillende woningen in Rotterdam. Dinsdag werd nog een 21-jarige vrouw aangehouden in een woning in het Brabantse Nistelrode.

Ten minste achttien mensen deden aangifte. Ze zouden allemaal zijn opgelicht door iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. De politie vermoedt dat er veel meer slachtoffers zijn.

De oplichters wonnen vertrouwen van de slachtoffers door zich als helpende hand van de bank voor te doen. Op die manier wisten ze pincodes en bankpassen te krijgen, om vervolgens de rekeningen van de gedupeerden te plunderen.

De politie doet verder onderzoek. Ze sluit niet uit dat meer verdachten worden gearresteerd.

Door: ANP