PSV-supporter die keeper Sevilla aanviel blijft vastzitten

PSV-supporter die keeper Sevilla aanviel blijft vastzitten

Geplaatst op 27 februari 2023, om 16:47 uur

EINDHOVEN – De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond tijdens de voetbalwedstrijd PSV – Sevilla de doelman van de Spaanse club aanviel, blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch heeft zijn voorarrest maandag met veertien dagen verlengd.

De Limburger wordt verdacht van mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat eerder door de gemeente was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg hij al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden.

Na zijn arrestatie bleek dat de man te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6.

De zaak wordt op woensdag 8 maart via snelrecht afgehandeld. Het OM zegt dat daarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de ernst en impact van het feit en het strafrechtelijk verleden van de verdachte.

Door: ANP