Grote brand in woonboerderij: brandweer laat pand gecontroleerd uitbranden

Grote brand in woonboerderij: brandweer laat pand gecontroleerd uitbranden

Geplaatst op 26 februari 2023, om 15:43 uur

NIEUW-LEKKERLAND – Aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is zondagmiddag een woonboerderij verwoest door brand.

Rond 11:50 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een ‘grote brand’ en kwamen meer brandweereenheden ter plekke. De brand woedde in een gesplitste woonboerderij, dat bestaat uit twee appartementen, en zat tussen meerdere panden in. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden.

Vijf mensen die aanwezig waren konden veilig het pand verlaten. Omdat bij de brand zeer veel rook vrijkwam zijn twintig omliggende woningen geëvacueerd. Mensen werden opgevangen in een nabijgelegen bedrijfskantine.