36-jarige scooterrijder overleden in weiland na ongeval

36-jarige scooterrijder overleden in weiland na ongeval

Geplaatst op 26 februari 2023, om 07:59 uur

DRONRIJP – Zaterdagavond heeft er een tragisch ongeval met een scooter plaatsgevonden aan de Markol in het Friese dorp Dronrijp. Het slachtoffer, een 36-jarige man uit Leeuwarden, kwam hierbij om het leven.

Rond 20:45 uur kwam de melding van het ongeluk binnen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter met een arts, kwamen ter plekke. Volgens een omstander tegenover 112Fryslan was de man met zijn scooter aan het einde van de straat rechtdoor gereden en over een sloot heen gevlogen. De man kwam in het weiland terecht, terwijl zijn scooter in de sloot belandde.

Ondanks de inzet van de hulpdiensten mocht de hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen.

Na het ongeval kwam de Forensische Opsporing Verkeer van de politie ter plekke om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.