Dode brand Schellinkhout is 38-jarige vrouw uit Lelystad

Dode brand Schellinkhout is 38-jarige vrouw uit Lelystad

Geplaatst op 25 februari 2023, om 15:32 uur

SCHELLINKHOUT – Het slachtoffer van een brand in Schellinkhout eind januari is een 38-jarige vrouw uit Lelystad. DNA-onderzoek heeft dat uitgewezen, meldt de politie. De nabestaanden van de vrouw zijn geïnformeerd.

De brand brak uit in de nacht van 28 op 29 januari in een pand met meerdere units aan de Dorpsweg. In de loop van de ochtend werd vervolgens in een van de units een lichaam gevonden. De politie had een vermoeden om wie het ging, maar om dat vermoeden te bevestigen moest DNA van het slachtoffer vergeleken worden met dat van familieleden.

Het technisch sporenonderzoek in de brandresten van de loods was al afgerond. “De brand is dermate intens geweest dat de startlocatie en het verloop van de brand niet vastgesteld konden worden”, meldde de politie eerder.