Aso bestuurder ramt file via vluchtstrook: veroorzaakte is rijbewijs kwijt

Aso bestuurder ramt file via vluchtstrook: veroorzaakte is rijbewijs kwijt

Geplaatst op 25 februari 2023, om 10:47 uur

WAARDE – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van de bestuurder van een bestelbus die vrijdag op de A58 bij Waarde in Zeeland een verkeersongeval veroorzaakte waarbij twee mensen gewond raakten. Zes inzittenden van de bus werden aangehouden, maar volgens de politie zijn de passagiers geen verdachten meer.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 17.30 uur, toen de bestelbus op hoge snelheid over de vluchtstrook reed. De bestuurder wilde volgens de politie de file voorbijrijden. Bij het passeren van een vrachtwagen raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en reed hij tegen de vangrail aan. Vervolgens raakte hij drie auto’s. Een bestuurder van een van de drie geraakte auto’s en een inzittende van de bestelbus zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders van de andere twee voertuigen zijn ter plekke behandeld.

De politie besloot alle zes inzittenden van de bestelbus aan te houden, omdat niet duidelijk was wie de bestuurder is geweest.