Ontvoerde man duikt zwaargewond op in België, slachtoffer mist minstens één vinger

Ontvoerde man duikt zwaargewond op in België, slachtoffer mist minstens één vinger

Geplaatst op 24 februari 2023, om 21:36 uur

EINDHOVEN – Het verdachte busje op de Aalsterweg in Eindhoven, waar woensdagavond 22 februari onderzoek werd gedaan, blijkt betrokken geweest te zijn bij een ontvoering van een 37-jarige man.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat, de 37-jarige man uit de regio Nijmegen, donderdag zwaargewond opdook in het Belgische Poppel. Het slachtoffer zou verwikkeld zijn in een crimineel conflict. De man wordt nog verhoord door de politie over zijn verdwijning. Het is onbekend waar hij is vastgehouden. Ook is niet duidelijk of de man is vrijgelaten of zelf aan zijn ontvoerders wist te ontkomen.

De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde niet in levensgevaar, maar is minstens één vinger kwijtgeraakt door de marteling die hij heeft moeten doorstaan tijdens zijn ontvoering, meldt de Belgische politie.

Verdachte aangehouden
De ontvoering van het slachtoffer zou spelen in het drugsmilieu, vertelt een woordvoerder van het parket in Antwerpen. Vrijdagmiddag werd er een 23-jarige Antilliaan uit Lommel aangehouden voor betrokkenheid bij deze zaak. De politie is nog op zoek naar meer verdachten.

Bestelbus
Tot diep in de nacht doorzochten forensisch rechercheurs in witte pakken de omgeving van de auto en het naastgelegen bosperceel. Er werd een speurhond ingezet die aansloeg op een spoor in het bos waar vervolgens het onderzoek werd voortgezet. In de omgeving werden sporen genummerd en maakten de rechercheurs honderden foto’s.

Foto’s: Emergency Response Photographer