Dode vrouw gevonden in woning van verdachte van schietpartij

Dode vrouw gevonden in woning van verdachte van schietpartij

Geplaatst op 23 februari 2023, om 13:59 uur

NIJKERK – In de woning van een man die ervan verdacht wordt op woensdag iemand te hebben neergeschoten in Bunschoten-Spakenburg (Utrecht), is een dode vrouw aangetroffen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om een woning aan de Sperwerhof in Nijkerk (Gelderland). “Het onderzoek naar haar identiteit en doodsoorzaak loopt volop”, aldus de politie.

Het slachtoffer van de schietpartij in Bunschoten-Spakenburg is een 59-jarige man uit die plaats. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kreeg op woensdag even na 15.30 uur melding van het schietincident aan de Veenestraat. Er zou meerdere keren zijn geschoten. De twee plaatsen liggen hemelsbreed zo’n 10 kilometer bij elkaar vandaan.

Na onderzoek kon de politie de verdachte uit Nijkerk niet veel later aanhouden in zijn woonplaats. Hij werd uit een voertuig gehaald. Hij zit vast en een groep rechercheurs werkt aan de zaak. Over de toedracht van de schietpartij en van het overlijden van de vrouw is niets bekendgemaakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Foto’s: Persbureau Heitink