Dode man in Goirle, verband met honden in auto nog onderzocht

Dode man in Goirle, verband met honden in auto nog onderzocht

Geplaatst op 22 februari 2023, om 08:45 uur

TILBURG – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een overleden man aangetroffen bij het bedrijventerrein Oude Beeksepad in Goirle. Enige tijd hiervoor was in hetzelfde gebied al een auto met daarin vijf honden gevonden bij de Lage Wal. De politie heeft de mogelijke bestuurder van dit voertuig opgepakt. Er wordt onderzocht of er een verband is.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er meerdere auto’s rondreden bij de Lage Wal, een verlaten gebied. Dit was volgens de politie opvallend en daarom gingen agenten erheen. Eenmaal op locatie troffen ze een auto aan, die wegreed toen ze het voertuig wilden controleren.

De auto kwam vervolgens tegen een hek tot stilstand aan de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek, waarop de bestuurder eruit sprong en vluchtte. In de auto zaten vijf honden, deze zijn in beslag genomen. Om 07.30 werd een 26-jarige man uit Oosterhout aangehouden die voldeed aan het signalement van de vluchtende bestuurder. Hij wordt verhoord.

Rond 03.45 uur ’s nachts werd het lichaam aangetroffen. Agenten gingen op zoek omdat een persoon als vermist was opgegeven. De politie onderzoekt de incidenten los van elkaar, maar een verband wordt niet uitgesloten.

Door: ANP