Activisten opgepakt voor blokkade kolentransport in Amsterdam

Activisten opgepakt voor blokkade kolentransport in Amsterdam

Geplaatst op 22 februari 2023, om 13:39 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in de haven van Amsterdam woensdag zeventien actievoerders van Kappen met Kolen en Christian Climate Action (CCA) aangehouden omdat ze een kolentransport blokkeerden, meldt de politie. De blokkade werd rond 12.30 uur door de politie beëindigd.

De demonstranten voerden in het Westelijk Havengebied actie, omdat ze eisen dat de overheid stopt met het gebruik van kolen. “Kolen zijn niet alleen verantwoordelijk voor een onevenredig hoge CO2-uitstoot, ze veroorzaken ook veel milieuschade bij de winning en leiden tot aanzienlijke gezondheidsschade als gevolg van fijnstof”, zegt een woordvoerder van Kappen met Kolen.

De organisatie heeft aangekondigd op 18 maart weer actie te gaan voeren.

Door: ANP