Vader vermiste Meliza (16) denkt dat dochter bij loverboys is

Vader vermiste Meliza (16) denkt dat dochter bij loverboys is

Geplaatst op 21 februari 2023, om 08:50 uur

LEIDEN – De politie is momenteel op zoek naar de 16-jarige Maliza van Veen uit Leiden, die sinds 15 februari vermist wordt. Het laatst bekende contact met haar was toen ze uitcheckte op het treinstation in Rotterdam.

Ze is eerder ook gezien in Haarlem. De politie heeft het publiek opgeroepen om informatie te delen, omdat de huidige verblijfplaats van Maliza onbekend is.

Dit is niet de eerste keer dat Maliza is weggelopen. Haar vader, Ferry, heeft aan Hart van Nederland laten weten dat ze twee weken geleden ook al een keer was weggelopen en dat ze toen na een paar dagen werd teruggebracht door de politie. Ferry vermoedt dat zijn dochter in handen is gevallen van loverboys, een vermoeden dat hij heeft door verhalen uit de stad. Dit vermoeden wordt niet bevestigd door de politie, die momenteel nog steeds op zoek is naar haar.

De gedachte dat zijn dochter zich in zo’n situatie bevindt, doet Ferry veel pijn en hij vraagt zich af waar zijn dochter momenteel is. Maliza is ongeveer 1,64 meter lang, heeft een licht stevig postuur, donkerbruin haar in een staart en groen/blauwe ogen. Ze draagt mogelijk grote goudkleurige oorbellen en verplaatst zich waarschijnlijk met het openbaar vervoer.

De politie vraagt het publiek om contact op te nemen via het telefoonnummer 0800-6070 als ze informatie hebben over de vermissing van Maliza. Het is ook mogelijk om tips door te geven via het tipformulier.