Oorzaak van fataal ongeluk met jongeren nog onduidelijk

Oorzaak van fataal ongeluk met jongeren nog onduidelijk

Geplaatst op 12 februari 2023, om 15:16 uur

WESTENDORP – Op de Smoddedijk in het Achterhoekse Westendorp heeft zaterdagavond een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto tegen een boom is gecrasht. Hierbij is één 17-jarig meisje uit Doetinchem overleden. In de auto zaten naast het meisje, een 20-jarige man uit Varsseveld, een 17-jarige jongen uit Varsseveld en een 16-jarige jongen uit Aalten, meldt Omroep Gelderland.

Het ongeval gebeurde rond 19:00 uur, waarna de hulpdiensten groots ter plaatse kwamen met onder andere twee traumahelikopters . Een auto met vier inzittenden was hard tegen een boom gecrasht. Hoe dit kon gebeuren, is nog niet bekend.

Meerdere slachtoffers zaten bekneld en zijn bevrijdt door de brandweer. Het 17-jarig meisje overleed ter plekke aan haar verwondingen. De drie andere jongeren raakten zwaargewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen per traumahelikopter.

Na het ongeval werd de weg afgesloten zodat de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoek kon doen naar het ongeluk. Over de toedracht van het ongeval kan de politie zondag nog niets vertellen.

foto’s: Roland Heitink & Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink