19-jarige man beroofd door twee mannen

19-jarige man beroofd door twee mannen

Geplaatst op 11 februari 2023, om 09:40 uur

ZWAAG – Vrijdagavond 10 februari is een 19-jarige man uit de gemeente Hoorn beroofd door twee mannen op de Pinksterbloem. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of meer informatie hebben.

Het slachtoffer loopt met zijn vriendin op straat met een scooter aan de hand. Zij lopen vanaf een supermarkt aan de Korenbloem richting de Pinksterbloem. Als zij op de brug lopen, worden zij aangesproken door twee mannen. De 19-jarige man wordt daarna bedreigd, vastgegrepen en komt ten val. De twee verdachten weten zijn jas mee te nemen en gaan er vervolgens vandoor. Na een zoekslag zijn de verdachten helaas niet meer aangetroffen.

De twee verdachten spraken het stel eerder al aan bij het winkelcentrum, maar zij schonken hier weinig aandacht aan. Mogelijk zijn zij gevolgd en heeft iemand de personen gezien of meer informatie over hen.

Signalement verdachten

Verdachte 1:

Jongeman
Rond de 20 jaar oud
Ongeveer 1.75 meter
Lichte huidskleur
Blond haar
Blond baardje
Zwarte muts
Dikke, lange zwarte jas met capuchon
Verdachte 2:

Jongen
Tussen de 16 en 17 jaar oud
Lichte huidskleur
Zwarte jas met capuchon
Tasje schuin over de schouder gedragen

Heeft u iets gezien?

In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u de beroving zien gebeuren in de buurt van de Pinksterbloem, de verdachte eerder zien lopen of beschikt u over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een dashcam? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844.