KLM-toestel keert na brand aan boord terug naar Schiphol

KLM-toestel keert na brand aan boord terug naar Schiphol

Geplaatst op 9 februari 2023, om 19:14 uur

SCHIPHOL – Een vlucht van KLM op weg naar Johannesburg is teruggekeerd naar Schiphol nadat er brand was uitgebroken in de achterste keuken van het toestel. Volgens getuigen vloog het vliegtuig in de buurt van Nice toen een oven in brand vloog. Passagiers en bemanning werden naar de voorkant van het toestel geleid, waarna het personeel de brand kon blussen.

Het toestel is veilig geland op Schiphol, waar passagiers en bemanning opgevangen werden. Volgens de luchthaven maken alle inzittenden het goed. De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt momenteel onderzocht.

De luchthaven laat weten dat de veiligheid van passagiers en bemanning altijd de hoogste prioriteit heeft en heeft dan ook besloten om uit voorzorg terug te keren naar Schiphol. Het is nog niet bekend hoelang het onderzoek naar de oorzaak van de brand zal duren.