Drugs gevonden in vrachtwagen met hulpgoederen voor Turkije

Drugs gevonden in vrachtwagen met hulpgoederen voor Turkije

Geplaatst op 9 februari 2023, om 18:40 uur

DEN HAAG – De politie heeft drugs gevonden in een vrachtwagen met hulpgoederen voor het rampgebied in Turkije en Syrië waar maandag een zware aardbeving plaatsvond. De drugs werden in een van de vrachtwagens gevonden, de andere vijf voertuigen worden nu ook doorzocht. Er zijn geen verdachten aangehouden.

De politie kreeg om 03.00 uur een tip dat er drugs in de vrachtwagen zaten. Hoe de drugs daar terecht zijn gekomen, is nog niet bekend. De verdovende middelen zijn vernietigd door de politie.

De vrachtwagen stond op een parkeerplaats bij de snelweg A4, in de buurt van Leiderdorp. De hulpgoederen worden zo snel mogelijk teruggegeven aan de organisatie.

Na de aardbeving in Turkije zijn door heel Nederland veel hulpgoederen verzameld om naar het gebied te sturen. Het dodental nadert de 20.000, daarnaast zijn veel gebouwen verwoest, waardoor mensen dakloos zijn. Het is bovendien erg koud in de regio.

Door: ANP