Voertuigen op vluchtstrook belemmeren hulpverleners na ongeval A4

Voertuigen op vluchtstrook belemmeren hulpverleners na ongeval A4

Geplaatst op 8 februari 2023, om 11:06 uur

DEN HAAG – Hulpverleners hadden woensdagochtend moeite om snel bij een ongeval te komen op de A4, doordat vanwege de afsluiting volgend op het ongeluk veel mensen met hun voertuig op de vluchtstrook gingen staan. Dat meldt de Haagse politie.

De A4 van Den Haag naar Amsterdam was woensdagochtend dicht tussen knooppunt Prins Clausplein en Zoeterwoude-Dorp door een ongeval, meldde de ANWB. “Wij zijn bezig met hulpverlening na een ongeval op de A4. Omdat er veel voertuigen op de vluchtstrook staan in verband met de afsluiting, kunnen hulpverleningsvoertuigen er niet langs”, twitterde de politie iets later.

Waarom mensen met hun voertuig op de vluchtstrook zijn gaan staan, weet een politiewoordvoerder niet. “Misschien omdat ze achter een rood kruis staan, en dus niet verder kunnen, hebben ze gedacht: we gaan op de vluchtstrook staan?”, gist de woordvoerder.

Maar dat mag niet, benadrukt de zegsman. “Misbruik maken van de vluchtstrook is strafbaar. Je kunt hier een hoge boete voor krijgen”, aldus de politie op Twitter. De woordvoerder weet niet of er in dit geval boetes zijn uitgedeeld. “Daarnaast vertraag je de hulpverlening die mogelijke slachtoffers hard nodig hebben”, twittert de politie verder.

Overigens ging het in dit geval om een ongeval dat vrij snel kon worden afgehandeld, toen de hulpverleners eenmaal ter plaatse waren. Hoeveel vertraging de hulpverleners precies opliepen, weet de zegsman niet. Maar de slachtoffers bleken gering letsel te hebben, zegt hij. “Dat is zeker een geluk bij een ongeluk te noemen. Je wil je niet voorstellen wat er was gebeurd als we echt snel ter plaatse hadden moeten zijn. Wat trouwens niet betekent dat het niet ook vervelend was voor deze slachtoffers dat zij niet snel konden worden geholpen.”

Door: ANP