Eigenaren horror zorgboerderij Aurora Borealis willen door, snappen sluiting niet

Eigenaren horror zorgboerderij Aurora Borealis willen door, snappen sluiting niet

Geplaatst op 8 februari 2023, om 11:52 uur

GRONINGEN – De familie W., eigenaar van de Groningse zorgboerderij Aurora Borealis waar volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd lijfstraffen werden uitgedeeld, legt zich niet neer bij de gedwongen sluiting. Sterker nog: de eigenaren willen door met de opvang van hulpbehoevenden. Dit zegt de advocaat van de familie tegen De Telegraaf.

Zowel twee eigenaren als vier medewerkers onderwierpen hun cliënten met een ernstige verstandelijke beperking structureel aan diepe vernederingen, blijkt uit een IGJ-rapport. Zo werden ze geslagen, met het hoofd in de wc geduwd en met pindakaas besmeurd zodat de hond dit kon aflikken.

“Mijn cliënten beamen dat sommige dingen niet goed zijn gegaan”, zegt advocaat Postma. “Maar de mensen die worden beschuldigd zijn er inmiddels niet meer werkzaam. Dus begrijpen mijn cliënten niet waarom de boerderij nog moet sluiten.”

Door: ANP