Tipgeld voor fataal ongeval mountainbiker in bos

Tipgeld voor fataal ongeval mountainbiker in bos

Geplaatst op 7 februari 2023, om 15:10 uur

AMSTERDAM – Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot opheldering rond een fatale val van een mountainbiker in het Amsterdamse bos in mei 2020. Volgens de politie zou de balk die zijn val veroorzaakte mogelijk opzettelijk zijn neergelegd.

De 63-jarige mountainbiker uit Amsterdam overleed afgelopen oktober. Na de val over de balk op 29 mei 2020 raakte hij verlamd en leidde hij aan ernstige zenuwpijnen. Uiteindelijk koos hij voor euthanasie.

“De afgelopen jaren heeft de politie al veel onderzoek in en rond het Amsterdamse Bos gedaan om de toedracht van het fietsongeluk duidelijk te krijgen”, aldus de politie. Door tipgeld uit te loven hoopt de politie meer te weten te komen. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.