Politie houdt opnieuw bankhelpdeskfraudeurs aan

Politie houdt opnieuw bankhelpdeskfraudeurs aan

Geplaatst op 7 februari 2023, om 19:12 uur

GIETEN – Een inwoner van Gieten vertrouwde een man aan de deur niet die zich voordeed als bankmedewerker. Hij waarschuwde de politie. Met resultaat: de politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude.

De 84-jarige man uit Gieten werd op dinsdagochtend gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van zijn bank. Even later stond er een man aan de deur. De man vertrouwde het niet en heeft de man aan de deur weggestuurd. De partner van de melder is achter deze verdachte man aangelopen terwijl de man direct de politie belde. De verdachte rende vervolgens weg en is in een auto gestapt.

Twee aanhoudingen
Het duidelijke signalement van de verdachte en de auto waar hij in reed is doorgegeven aan de politie. Dankzij Camera in Beeld kon snel achterhaald worden waar de auto mogelijk was. Collega’s zagen een auto rijden die aan het signalement voldeed en hielden de bestuurder staande. Ook hij bleek overeen te komen met het signalement. De 19-jarige verdachte uit Delft is vervolgens aangehouden op verdenking van fraude.

Uit de verklaring van de man bleek dat er nog een tweede verdachte is. De politie is vervolgens in Gieten op zoek gegaan naar deze andere verdachte. Deze man werd kort daarna aangetroffen bij een woning in Gieten, waar ook hij zich voordeed als een medewerker van een bank. Hij is direct aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Pijnacker.