Medewerker Defensie verliest 14 familieleden door aardbevingen

Medewerker Defensie verliest 14 familieleden door aardbevingen

Geplaatst op 7 februari 2023, om 20:29 uur

NEDERLAND – Een medewerker van Defensie heeft veertien familieleden verloren door de aardbevingen in Turkije en buurland Syrië, meldt Defensie. “Terwijl het aantal doden stijgt, hebben ook collega’s bij Defensie triest nieuws gekregen over het lot van familieleden in het getroffen gebied”, is te lezen in een verklaring.

Islamitische geestelijke verzorgers van Defensie organiseren de komende dagen bijeenkomsten voor “collega’s die samen stil willen staan bij de natuurramp”, aldus Defensie.

Het zuidoosten van Turkije kreeg maandagochtend vroeg te maken met een beving met een kracht van 7.8. Het epicentrum lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. Later maandagochtend vond een tweede aardbeving plaats. Het dodental is inmiddels opgelopen tot meer dan 7000.

Door: ANP