Huisarts opnieuw aangehouden voor verkrachting

Huisarts opnieuw aangehouden voor verkrachting

Geplaatst op 7 februari 2023, om 15:55 uur

BRUNSSUM – Een huisarts uit Brunssum is dinsdag opnieuw aangehouden op verdenking van verkrachting. De 53-jarige arts werd vorig jaar al veroordeeld wegens verkrachting, maar is daartegen in hoger beroep gegaan. Tegen de man is dinsdag een vijfde aangifte gedaan, bevestigt een woordvoerster van justitie berichtgeving in De Limburger dinsdag.

De man werd vorig jaar in eerste aanleg veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod voor vier verkrachtingen van drie patiëntes. Twee van hen waren boven de 80 jaar. Het gaat om verkrachtingen in 2016, 2017 en 2019. Ook de nieuwe aangifte heeft op deze periode betrekking.

Zowel de dokter als het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep, en dat heeft volgens advocaat Rick Engwegen een opschortende werking. De arts was volgens Engwegen gewoon aan het werk in afwachting van een uitspraak van het hof. Een woordvoerder van zorgverzekeraar CZ laat de krant weten dat wordt bekeken hoe de zorg voor de 1400 patiënten gegarandeerd kan worden. De spoedzorg is overgenomen door huisartsengroep Brunssum.

De raadsman van de huisarts wilde dinsdagmiddag niet meer over de zaak kwijt.