Nederlands reddingsteam met 65 personen en 8 honden naar Turkije

Nederlands reddingsteam met 65 personen en 8 honden naar Turkije

Geplaatst op 6 februari 2023, om 13:33 uur

DEN HAAG – Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR vliegt met 65 personen en acht reddingshonden naar Turkije. Naar verwachting vertrekt maandag aan het einde van de middag een vrachtvliegtuig met benodigd materieel vanaf vliegveld Eindhoven. Het is nog niet duidelijk hoe laat het team en de honden volgen, meldt het Urban Search and Rescue Team in een liveblog op de website.

Het zuidoosten van Turkije is getroffen door inmiddels twee zware aardbevingen, die zeker meer dan duizend mensen het leven hebben gekost in Turkije en buurland Syrië. Het vrachtvliegtuig vervoert materieel, zoals zogenoemd redgereedschap, met een gewicht van 15 ton.

Minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) meldde eerder op de dag al dat het team wordt gestuurd. Hierin zitten mensen van politie, brandweer, ambulance en defensie. Het team van USAR wordt zowel in binnen- als buitenland ingezet bij rampen of ongevallen waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn.

Door: ANP