Verdachte van dodelijke steekpartij is ex van 33-jarige slachtoffer

Verdachte van dodelijke steekpartij is ex van 33-jarige slachtoffer

Geplaatst op 5 februari 2023, om 19:57 uur

DELFT – Bij een steekpartij aan de Frederik van Eedenlaan is zondagochtend een 33-jarige vrouw om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond.

Even na 10:30 uur kwam de melding van een steekpartij binnen bij de meldkamer. Hierop werden onder andere vijf ambulances en twee traumahelikopters gealarmeerd om hulp te verlenen. Ter plekke bleek dat er drie personen waren neergestoken. Eén van de slachtoffers lag op straat, één zou in de voortuin hebben gelegen en het derde slachtoffer lag waarschijnlijk in de woning.

Slachtoffers
Volgens verschillende bronnen zijn de slachtoffers een 55-jarige man die samen woont met een 57-jarige vrouw en hun 33-jarige dochter. De ouders raakten zwaargewond en zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hun 33-jarige dochter overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Dader
Een omstander die het zag gebeuren zag na het incident een man in de auto, met wit kenteken stappen. Met behulp van camera’s en een politiehelikopter kwam de 31-jarige verdachte snel in beeld en werd op de ring in Antwerpen aangehouden.

Relationele sfeer
Volgens Boevennieuws.pro is de aangehouden verdachte de ex-vriend van het dodelijke slachtoffer. Op facebook schreef hij ”ik heb drie mensen neergestoken, waaronder de persoon waar ik van hield. Ik kon niet verkroppen dat ze mij verliet. Ben geen gek, maar alles was teveel. Sorry iedereen.”

De politie bevestigt dat het motief van de steekpartij heeft plaatsgevonden in de relationele sfeer. Uitgebreid onderzoek moet dit verder uitwijzen.