Man (23) neergestoken in uitgaanscentrum

Man (23) neergestoken in uitgaanscentrum

Geplaatst op 5 februari 2023, om 15:25 uur

TILBURG – Na een korte woordenwisseling in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum van Tilburg, trok een 33 jarige Tilburger plots een mes. Daarmee stak hij een 23 jarige Roosendaler neer. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden.

Rond 04.30 is een groepje vrienden nog in het uitgaanscentrum van Tilburg. Op het Piusplein wordt een van hen verbaal lastig gevallen door de verdachte. Haar vrienden geven de man te kennen dat hij door moet lopen. Er wordt over en weer wat geduwd. Plots haalt de verdachte enkele malen uit naar een van hen en loopt weg. Dan blijkt dat zijn slachtoffer (23) gestoken is. Direct wordt 112 gebeld en een agent die bij toeval komt aanfietsen wordt in de richting van de vluchtende verdachte gewezen.

Verschillende politieagenten gaan op zoek naar de verdachte waarbij hij in de Galjoenstraat wordt achterhaald. Daar wordt de man aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag cq moord. Het slachtoffer is in het ziekenhuis direct aan zijn verwonding geopereerd en verkeerd buiten levensgevaar.