Grootschalig onderzoek naar brand en mogelijk explosief bij woning

Grootschalig onderzoek naar brand en mogelijk explosief bij woning

Geplaatst op 5 februari 2023, om 14:32 uur

LELYSTAD – Bij een woning aan de Griend in Lelystad heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brand gewoed in een woning. Zondag overdag is de straat afgezet voor sporenonderzoek.

Rond 04:20 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Ter plekke werden omwonende opgeschrikt door een enorme knal, waarna de brand uitbrak. In de omgeving zijn meerdere woningen en auto’s beschadigd. Niemand raakte gewond.

De omgeving is afgezet en de Forensische Opsporing (FO) van de politie en het tactische rechercheteam doen onderzoek. Er zijn verschillende brokstukken gevonden die erop wijzen dat er een explosief is afgegaan bij de woning waarna er brand uitbrak.