Straat afgesloten vanwege gevaarlijke stof in vrieshuis

Straat afgesloten vanwege gevaarlijke stof in vrieshuis

Geplaatst op 4 februari 2023, om 11:42 uur

NIJKERK – Aan de Gazellenstraat in Nijkerk heeft zaterdagochtend een incident plaatsgevonden met gevaarlijke stoffen.

Rond 07:15 uur kwam de melding van de gevaarlijke stoffen binnen bij de meldkamer. Ter plekke waren er vermoedens dat het om een ammoniak-lek in het vrieshuis van Lagemaat ging. Hierop werd de Gazellenstraat aan beide kanten afgesloten.

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat het lek snel gedicht was, maar de concentratie van de gevaarlijke stof daalde niet. Rond 12:00 uur meldt de brandweer dat ze het lek hebben gedicht en het pand gaan ventileren.

Geen gevaar
Volgens de woordvoerder is er geen sprake van gevaar voor de volksgezondheid. ‘Het is allemaal binnen het gebouw gebleven’. Wel werden vier personeelsleden nagekeken in de ambulance, maar deze hebben geen letsel opgelopen.

Foto’s: Persbureau Heitink