Politie noemt onderzoek naar brand Arnhem uiterst complex

Politie noemt onderzoek naar brand Arnhem uiterst complex

Geplaatst op 2 februari 2023, om 12:55 uur

ARNHEM  – Het onderzoek naar de oorzaak en de identiteit van de slachtoffers van de brand dinsdag in de De Wiltstraat in Arnhem is volgens de politie “uiterst complex”. Om die reden gaat het volgens een woordvoerder van de politie nog enige tijd duren voor daar wat over te zeggen valt. Het gebied van de “omvangrijke en intense” brand geldt donderdag nog steeds als een plaats delict en is afgesloten.

Door de grote brand werden twee huizen totaal verwoest. Vijf andere woningen zijn voorlopig in elk geval onbewoonbaar. Waar de brand is begonnen moet nog blijken, maar mogelijk was dat in een schuur waar een woning bovenop was gebouwd. In die afgebrande schuur achter woonhuizen in de straat ontdekten brandweer en politie dinsdagavond een lichaam. Woensdag werd bekend dat er een tweede lichaam was gevonden.

Buurtbewoners hadden al vaak geklaagd over overlast in en rond de schuur en de woning. De gemeente Arnhem was bezig met handhaving, maar de eigenaar van het gebouw maakte daartegen bezwaar. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft toegezegd dat uitgezocht wordt wat er ambtelijk rond het bouwwerk is gebeurd.

In het dichtbebouwde gebied van de brand doen specialisten van de Forensische Opsporing onderzoek. Ook de recherche is aan het werk, net als specialisten van de brandweer. Hoe lang het gebied nog afgesloten blijft, kon de politie donderdag niet zeggen.

Door: ANP