Verdachten fatale steekpartij jeugdzorginstelling langer vast

Verdachten fatale steekpartij jeugdzorginstelling langer vast

Geplaatst op 1 februari 2023, om 14:17 uur

ASSEN – De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij bij jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen medio vorige maand blijven zestig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen besloten, meldt het Openbaar Ministerie. De verdachten zijn twee 19-jarige mannen en een 16-jarige jongen.

Bij de steekpartij op 14 januari kwam een 26-jarige medewerkster van de instelling om het leven. De vrouw uit Groningen overleed ter plekke. Het incident gebeurde aan de Stationsstraat in Emmen rond 20.20 uur.

De drie worden er ook van verdacht dat zij dezelfde avond hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen. Een van de twee 19-jarige verdachten en de 16-jarige verdachte zouden die zaterdag ook nog iemand van zijn of haar vrijheid hebben beroofd. Dit slachtoffer was in het pand waarin de steekpartij plaatsvond.