Vrouw ontsnapt aan ontvoering, man (19) opgepakt

Vrouw ontsnapt aan ontvoering, man (19) opgepakt

Geplaatst op 31 januari 2023, om 16:47 uur

KAPELLE – Een 19-jarige man uit ‘s Gravenpolder (Zeeland) is maandagavond in de buurt van het Zeeuwse Kruiningen aangehouden omdat hij wordt verdacht van een poging tot ontvoering van een vrouw. Het slachtoffer kon ontsnappen door zich hevig te verzetten, meldt de politie.

De vrouw werd aangevallen toen ze rond 19.30 uur langs de Vierwegen in Kapelle fietste. Een man trok haar van haar fiets. Het slachtoffer kon de politie na haar ontsnapping vertellen om wat voor type auto het ging. Ook wist ze nog een deel van het kenteken.

Vlak bij de plek van het voorval zag de politie een soortgelijke auto aan de kant van de weg staan. De verdachte reed op hoge snelheid weg, maar crashte op de A58 net na de Vlaketunnel op de toerit naar Kruiningen. De man is hierbij niet gewond geraakt.

De politie zag in de auto aanwijzingen liggen voor betrokkenheid bij de ontvoeringspoging. Een woordvoerder kan desgevraagd niet zeggen wat er precies in de auto lag. Wel noemde de woordvoerder dat mogelijk meer slachtoffers zich gaan melden.

Door: ANP