UPDATE: Stroomstoring die huishoudens Brabant en Efteling trof verholpen

UPDATE: Stroomstoring die huishoudens Brabant en Efteling trof verholpen

Geplaatst op 31 januari 2023, om 15:24 uur

TILBURG – Een grote stroomstoring heeft dinsdag ruim 38.000 huishoudens in Tilburg getroffen, meldt Enexis. Ook de Efteling is geraakt. Volgens een woordvoerder van het attractiepark kunnen veel attracties “gewoon het ritje afmaken”, maar moeten sommige mensen uit attracties geëvacueerd worden. Het gaat hierbij onder meer om de Monorail.

De Efteling laat weten dat veel attracties op aggregaten draaien. Bij de Monorail is dit niet het geval en moet de beveiliging dus mensen uit de karretjes halen. Op beelden op sociale media is ook te zien hoe de Gondoletta, de attractie met de bootjes, wordt geëvacueerd.

De stroomstoring heeft als gevolg dat mensen in ieder geval niet meer in attracties kunnen. De woordvoerder laat weten dat het onbekend is hoelang de situatie gaat duren.

Een woordvoerder van Enexis meldt dat monteurs proberen het probleem op te lossen. Mogelijk neemt dit enkele uren in beslag. Ook wordt onderzocht hoe de stroomstoring is ontstaan.

UPDATE: 16.09
De stroomstoring die dinsdag tienduizenden huishoudens in Noord-Brabant en de Efteling trof is even voor 16.00 uur verholpen, meldt een woordvoerder van Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat de meeste attracties binnen nu en korte tijd weer gaan draaien.

Door: ANP