Brandweer redt persoon van balkon bij flinke brand

Brandweer redt persoon van balkon bij flinke brand

Geplaatst op 30 januari 2023, om 08:51 uur

DEN HAAG – Bewoners van meerdere woningen in een flat aan de Voltastraat in Den Haag is maandagochtend geadviseerd binnen te blijven, nadat er rond 05.00 uur brand was uitgebroken in een van de appartementen in het flatgebouw. De rook die bij de brand vrijkwam, trok naar de gesloten galerij van de flat.

De brandweer moest, met behulp van een hoogwerker, één persoon via het balkon evacueren. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak, is naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook, meldt de Veiligheidsregio Haaglanden.

De brand was snel onder controle. De brandweer was daarna nog wel bezig het pand te ventileren. Zodra de rook er uit is geblazen, zal de brandweer metingen gaan doen om te bepalen of de situatie weer veilig is.

Door: ANP