Man met mes in binnenstad Utrecht: politie gebruikt taser bij aanhouding

Man met mes in binnenstad Utrecht: politie gebruikt taser bij aanhouding

Geplaatst op 29 januari 2023, om 17:18 uur

UTRECHT – De politie heeft zondagmiddag een stroomstootwapen moeten gebruiken bij de aanhouding van een man in de binnenstad van Utrecht. De man verzette zich tegen zijn arrestatie, meldt de politie.

Eerder op de dag kwamen er meldingen binnen dat er een man met een mes zou zijn gezien op de Voorstraat. Na een zoektocht werd de man gevonden op de Neude. Hij gooide een baksteen naar de agenten. Ook had hij een mes bij zich waarmee hij de agenten bedreigde, aldus de politie.

De man gaf geen gehoor aan de oproep om zijn wapen te laten vallen. De agenten moesten de taser gebruiken om hem onder controle te krijgen. Na korte tijd kon hij worden overmeesterd. De verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht, is meegenomen en ingesloten voor verhoor.