Agent honderden meters meegesleept door auto

Agent honderden meters meegesleept door auto

Geplaatst op 29 januari 2023, om 06:46 uur

ZAANDAM – Een politieagent in Zaandam is vrijdagavond honderden meters meegesleept door een automobilist die wegreed nadat hij aan de kant was gezet. De politie wilde hem aanhouden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan identiteitsfraude.

Toen de agenten de man wilde controleren, stapte hij in de auto en reed weg terwijl de agent de verdachte nog vast had. De agent zou meer dan 300 meter zijn meegesleept met een snelheid van 70 kilometer per uur. Ondertussen sloeg de bestuurder de agent meerdere malen in het gezicht.

De agent is uiteindelijk losgekomen en heeft blauwe plekken, schaafwonden en een kapot uniform aan het incident overgehouden. De verdachte is doorgereden. De recherche doet onderzoek naar de zaak.