Dorp zet achtervolging in na oplichting door ’bankmedewerkers’, tweetal opgepakt

Dorp zet achtervolging in na oplichting door ’bankmedewerkers’, tweetal opgepakt

Geplaatst op 27 januari 2023, om 22:54 uur

MARKELO – Een 69-jarige man uit Markelo (Overijssel) rook vrijdagmiddag onraad toen iemand zich aan de deur voordeed als bankmedewerker en ervandoor ging met zijn bankpas.

Het slachtoffer zette de achtervolging in en reed twee jonge verdachten klem op het Burgemeester de Beaufortplein. Bij een handgemeen werd de man mishandeld, waarna de verdachten konden ontkomen. Maar dorpsbewoners lieten het er niet bij zitten.

Met hulp van omstanders en lokale WhatsAppgroepen in het dorp werden de twee verdachten snel gevonden, meldt de politie vrijdagavond. De mannen van 18 en 19 jaar uit Heerenveen en Drachten zitten vast. De politie doet onderzoek.