Twee mensen opgepakt vanwege beschieting Krimpen aan den IJssel

Twee mensen opgepakt vanwege beschieting Krimpen aan den IJssel

Geplaatst op 25 januari 2023, om 14:32 uur

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De politie heeft een 51-jarige man en een 17-jarige jongen uit Amsterdam opgepakt vanwege het beschieten van een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel. Het incident vond op 26 november vorig jaar plaats, niemand raakte gewond.

De 17-jarige zat al in een justitiële jeugdinrichting toen hij dinsdag werd aangehouden. De 51-jarige man werd in zijn eigen woning gearresteerd. Op drie plaatsen deed de politie een huiszoeking, waarbij een auto en meerdere mobiele telefoons in beslag werden genomen. De politie onderzoekt of de verdachten ook bij andere geweldsdelicten betrokken zijn.

De bewoonster van het huis werd wakker van een harde knal, dat bleek een schot te zijn. In juli vorig jaar werd het huis ook al twee keer geschoten. De politie zegt dat er een verband is tussen de drie incidenten.

Een paar dagen voor het huis aan de Acacia werd beschoten, werd een woning in Spijkenisse aan de Gouwestraat beschoten. Ook die zaken houden verband met elkaar. De burgemeester heeft beide huizen gesloten, de inwoners zijn ergens anders ondergebracht.

Waarom de woningen zijn beschoten, heeft de politie niet bekendgemaakt.