Bewoners huis uit om complexe brand in centrum Amsterdam

Bewoners huis uit om complexe brand in centrum Amsterdam

Geplaatst op 25 januari 2023, om 09:18 uur

AMSTERDAM – Circa tien bewoners hebben woensdagochtend vroeg hun huis moeten verlaten vanwege een brand in Amsterdam. De brand woedde in een pand aan de Herengracht in het centrum van de stad. Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt.

De brand bevond zich in de wand-vloerconstructie en was lastig te bereiken, aldus de brandweer, die sprak van een complexe situatie. “Meerdere woningen grijpen als een puzzel in elkaar.” De brandweer was naar eigen zeggen omzichtig bezig met blus- en sloopwerkzaamheden. Na ruim twee uur meldde de brandweer dat de brand uit is.

De circa tien bewoners die hun huis uit moesten, werden tijdelijk in een nabijgelegen café opgevangen. Voor een aantal werd overnachting geregeld. Volgens de brandweer is er aanzienlijke schade door de brand en de bluswerkzaamheden en kunnen niet alle bewoners terug naar hun huis. Waardoor de brand uitbrak, is nog onbekend.