Paard dood bij frontale aanrijding met automobilist

Paard dood bij frontale aanrijding met automobilist

Geplaatst op 24 januari 2023, om 23:04 uur

RESSEN – Op de Stationstraat in Ressen (bij Nijmegen) heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden met een auto en een paard. Het dier overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Eerder waren er paarden ontsnapt bij een boer. Een van hen was op de weg gekomen, waarna een automobilist het dier niet meer kon ontwijken. Het paard overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto heeft onder andere een flinke hoofdwond opgelopen en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het tweede paard heeft de politie kunnen vangen onder de brug net voor het spoor. Deze is daarna door de eigenaar opgehaald. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf. De weg was de nodige tijd dicht.

Foto’s & video: Persbureau Heitink