Opnieuw explosie bij horecapand in Amsterdam-Zuid

Opnieuw explosie bij horecapand in Amsterdam-Zuid

Geplaatst op 24 januari 2023, om 09:18 uur

AMSTERDAM– Vlak bij een horecapand in de Zeilstraat in Amsterdam-Zuid heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Het ging om een explosie in een pand naast het café, als gevolg waarvan ruiten van dit bedrijfspand zijn gesneuveld.

De explosie bij dit pand, waar een verhuurbedrijf van onder meer bouwmachines is gevestigd, gebeurde in de nacht van maandag. Zondagavond was er al een explosie pal voor de horecagelegenheid, waarbij niemand gewond raakte.

Of er schade is aan woningen in de buurt van het verhuurbedrijf is nog niet duidelijk. Dat wordt nog onderzocht. Ook kwam dinsdagochtend de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke om te onderzoeken of er niet nog meer explosieven waren.

De politie durft nog niet te zeggen of er een verband is tussen de twee incidenten. Dit wordt nog onderzocht.

Volgens Het Parool werd het café in oktober 2021 meermaals beschoten en werd afgelopen december bij het pand een explosief aangetroffen.