Drie verdachten aangehouden voor internationale drugshandel

Drie verdachten aangehouden voor internationale drugshandel

Geplaatst op 24 januari 2023, om 13:59 uur

TILBURG – Twee mannen uit Tilburg (57 en 60 jaar oud) en een 42-jarige vrouw uit Geertruidenberg (Noord-Brabant) zijn aangehouden op verdenking van internationale handel in verdovende middelen en vuurwapens en witwassen. De handel zou onder meer hebben plaatsgevonden in Roemenië, Polen en Duitsland.

De politie kwam de drie verdachten op het spoor nadat verschillende berichten over de handel waren onderschept. Nederlandse agenten werkten samen met de Roemeense politie en de Poolse politie. Ook het Duitse Openbaar Ministerie en Europol deden aan het onderzoek mee.

Zowel in Nederland als in Roemenië en Polen zijn panden doorzocht. Of en wat de politie daar heeft aangetroffen, kon een woordvoerder niet zeggen.

De politie sluit niet uit dat nog meer mensen aangehouden gaan worden. De verdachten zitten in volledige beperkingen. Dit betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.