Automobilist vlucht voor de politie en crasht in weiland

Automobilist vlucht voor de politie en crasht in weiland

Geplaatst op 23 januari 2023, om 11:09 uur

ANNEN – Een 24-jarige man uit Emmen is zondagavond op de A28 tussen Groningen en Zuidlaren achtervolgd door de politie. Na een aantal inhaalacties op hoge snelheid belandde de auto naast de weg en kwam in een weiland tot stilstand.

Rond 18:00 uur kreeg de man een volgteken nadat de man met hoge snelheid reed. De bestuurder negeerde dit en ging er met een nog hogere snelheid vandoor via de A28 richting Assen. ‘De automobilist haalde onder meer via de vluchtstroken andere weggebruikers in. Uiteindelijk raakte de verdachte uit het zicht en toen heeft de politie de achtervolging gestaakt’, meldt de politiewoordvoerder aan RTV Drenthe.

Rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs
Kort nadat de achtervolging was gestaakt kreeg de politie een melding van een verkeersongeval tussen Annen en Zuidlaren. Eenmaal ter plekke bleek dat het om de verdachte ging die de politie eerder had achtervolgd. De 24-jarige man raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Na een speekseltest gaat de politie er vanuit dat de man onder invloed was van drugs, een bloedonderzoek moet dat nog bevestigen. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.